slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

You are here

Italija leto

Italija

ITALIJA LETO
RIMINI

 Rimini je grad koji se nalazi na severu Italije na prelazu iz severne u centralnu Italiju u pokrajini Emilija-Romanja i glavno je sedište okruga Rimini. Poznato je po svojoj predivnoj 15 km dugoj peščanoj plaži koju zapljuskuju vode Jadranskog mora. Pored plaže ono što ovaj grad čini atraktivnim za mnogobrojne turiste iz čitavog sveta su brojni muzeji kao i spomenici kulture još iz doba Starog Rima i doba Renesanse. Rimini je i rodno mesto poznatog italijanskog reditelja Federika Felinija, a jedan od motiva koji nosi ime slavnog reditelja je park u centralnom delu grada. Jedno je od najpopularnijih letovališta u Italiji sa preko 1100 hotela. Boravak će upotpuniti mnoštvo restorana, barova i diskoteka uz samu obalu, kao i zabavni i vodeni parkovi u okolini Riminija. Uz plažu se od severa ka jugu prostiru delovi grada sa brojnim hotelima i turističkim sadržajima: Torre Pedrera (7 km od centra Riminija), Viserbella (5 km od centra), Viserba (4 km od centra), Rivabella (2 km od centra), San Giuliano Mare (1 km od centra grada), Marina centro (centar grada), Bellariva (3 km od centra grada), Marebello (4-5 km od centra grada), Rivazzura (6 km od centra grada) i najjužniji deo grada Miramare (7 km od centra i 5 km od mesta Riccione).
 

 

 

LIDO DI JESOLO
 Lido di Jesolo je popularno turisticko mesto na Italijanskoj obali Jadrana. Nalazi se u severoistocnom delu Italije, u regiji Veneto, u okrugu Venecija, na istočnom kraju Venecijanske lagune. Zahvaljujući svom geografskom položaju Lido di Jesolo ima karakteristike tipicne blage mediteranske klime, što je ovom mestu omogucilo da se razvije u jednu od vodecih primorskih destinacija ne samo u Italiji vec i u Evropi. Duž citavog mesta proteže se 15km duga pešcana uređena plaža. U samom Lido di Jesolu se nalazi preko 400 objekata za smeštaj, mnoštvo prodavnica, restorana, barova, nocnih klubova, zabavnih i vodenih parkova, uređenih trgova i parkova, svih neophodnih elemenata za jedan sadržajan boravak koji će zadovljiti svačiji ukus. Ono što u Lido di Jesolo privlaci brojne turiste iz celog sveta, jeste i blizina turistički najatraktivnijih gradova Italije kao što su: Venecija, Padova, Verona, Vicenca, jezero Garda, Firenca – što je samo još jedna prednost letovanja u Lido di Jesolu.
 

 

 

 

 

SICILIJA
 Sicilija je najveće ostrvo Mediterana – deo je Italije – ali uz kulturu, običaje i veoma specifičnu svakodnevicu zapravo je kao zemlja za sebe. Na severnom delu obale, pomalo divljem i neistraženom, uživaćete na prelepim plažama, u simpatičnim primorskim mestima – a posebno u Palermu. Neponovljivi ritam života, drugačiji italijanski dijalekt, jedinstvena tradicija, domaćini puni života otvoreni i gostoljubivi, kult porodice, izvrsna kuhinja i još izvrsnija vina – bio bi to samo delić atmosfere šarmantnog mediteranskog ostrva. Od Sicilijanaca ćete sigurno čuti da je ona posebna, autentična i da je ne možete uporediti ni sa jednim drugim mestom na svetu. Šarmantno, ponosno, pretenciozno, ali i istinito. Ona je kao zemlja za sebe sa jedinstvenom tradicijom, drugačijim dijalektom, kuhinjom i neponovljivim ritmom života. Ona je je kao mediteranski svet u malom sa starogrčkim, starorimskim, vizantijskim, saraćenskim (arapskim), španskim nasleđem. Sicilija kao destinacija za odmor nije privlačna samo zbog prelepih plaža, ona pruža priliku da se upozna jedinstveni deo evropske civilizacije i prirodnog bogatstva, kao što je jedini živi vulkan u Evropi - Etna. Smatra se velikim muzejem arhitekture sa ostacima starogrčkih i rimskih gradova, građevinama jedinstvene normanskoarapsko- vizantijske kulture i loklanog, sicilijanskog baroka. Mnogi hoteli na Siciliji su kao muzeji, smešteni u vilama i palatama sa bogatom istorijom.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer