slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

You are here

Italija gradovi

Klasična Italija

 NAPULJ - RIM - FIRENCA - SIJENA - SAN ĐIMINJANO - VENECIJA - TRSTNAPULJ - RIM - FIRENCA - SIJENA - SAN ĐIMINJANO - VENECIJA - TRST

 

Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom:
Lido di Jesolo – Hotel Torino 3* www.hoteltorinojesolo.it; Hotel Ballariva 3* http://www.hotelbellarivajesolo.it ili sličan
Montekatini Terme – Hotel Royal Palace 4* www.hotelroyalpalace.it, Minerva Palace 4* www.minervapalace.it ili sličan
Rim – Hotel Romulus 3* www.hotelromulus.com, Hotel Residence Parco dei Medici 3* www.pdmr.it ili sličan
Napulj – Hotel Cristina 3* www.hotelcristinanapoli.com, Hotel La Pace 3* www.hotellapacenapoli.it/index2.html ili sličan
Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel ima recepciju, bar i restoran. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje). Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke. Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen 5 dana pre polaska na put.

Trst - Venecija - Vićenca - Verona - Padova

Venecija je čudesna i jedinstvena, nedostižni original za gradove širom sveta koji samo podsećaju na nju, ili se s njom s ponosom porede. Jedna je od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Grad je raskošne arhitekture, prefinjene muzike i neke posebne svetlosti zbog čega je prozvana „Serenissima“ – presvetla. Sa nekoliko stotina palata i preko 90 crkava deo je svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO.

Vićenca ima veoma dobro očuvano staro gradsko jezgro sa nizom crkava i palata, koje je stoga pod zaštitom UNESKO-a, ali na turističkom polju ostala u senci obližnjih većih i važnijih gradskih središta (Venecija, Verona, Padova). Međutim, šire područje Vićence spada u najvažnije industrijske zone Italije, mnogo većeg značaja spram veličine grada.

Verona je svetski poznata kao mesto gde se odvija radnja Šekspirove drame “Romeo i Julija”, u čiju čast je uređeno više mesta u gradu, zbog čega grad nazivaju i “Gradom romantike”. Rimska arena u Veroni iz I veka, jedna je od najvećih i najbolje očuvanih. Mogla je primiti 22.000 gledalaca, a i danas se koriste za razne priredbe. U Veroni se, pored ostalih, svake jeseni održava i najveći svetski sajam kamena.

BOLONJA – PIZA - FIRENCA – SAN ĐIMINJANO – SIJENA – CINQUE TERRE

Magična Toskana predstavlja jednu od najdramatičnijih regija Italije... Njena istorija, monumenti, pejzaži, prosto oduzimaju dah. Iz ovog dela na svoje putešestvije svetom krenuli su humanizam i renesansa. Očekuje nas jedna neverovatna priča o usponu i padu Fiorentine, intrigama Medičijevih, sjaju i bogatstvu jedne epohe... Prepustićemo se snovima i suncu Toskane dok nam kapljice čuvenog vina „Kjanti“ budu prenosile strast Toskane, njene ljubavi i moći... Priče o Maritimnoj Republici koja je vladala Zapadnim Sredozemljem, borbama Gvelfa i Gibelina, prelepoj gospi Lizi, „porćelinu“,...Nezaboravni trenuci nas očekuju na izletu  koji vodi preko vinogorja Kjantija do srednjovekovnog grada San Điminjana i Sijene grada fantastičnog srednjovekovnog festivala Palio... Kulminacija čitavog putešestvija je sasvim sigurno izlet do nacionalnog parka „Cinque Terre“ koji obuhvata 5 šarenih sela Italije smeštenih na okomitim liticama koje se survavaju u Ligurijsko more… Nezaboravno!

 

Venecija - Padova - Verona - Treviso - Trst

  Venecija je čudesna i jedinstvena, nedostižni original za gradove širom sveta koji samo podsećaju na nju, ili se s njom s ponosom porede. Jedna je od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Grad je raskošne arhitekture, prefinjene muzike i neke posebne svetlosti zbog čega je prozvana „Serenissima“ – presvetla. Sa nekoliko stotina palata i preko 90 crkava deo je svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO. Venecija - raskošni grad na vodi. Jedan od najlepših gradova svieta je Italijanska diva na vodi - Venecija. Elegantne gondole koje plove kroz kanale, oko 400 mostova, prelepe palate i crkve, lutanje kroz uske uličice, golubovi, cvetni balkoni, čak i one najotpornije na romantiku i pozitivne emocije neće ostaviti imunim.

Trst je danas jedini grad i Italiji na istočnoj obali Jadrana. Grad je neka vrsta "italijanske ispostave" za Jugoistočnu Evropu. U Trstu danas postoji značajna slovenačka nacionalna manjina, a u gradu postoje živi trgovi ostalih južnoslovenskih naroda (Srba i Hrvata). Nekada je bio "carska luka Habsburgovaca", a danas je najvažnija pomorska luka za unutarkopnenu Austriju.

Trevizo prefinjeni gradić u modnom svetu poznat je kao sedište "Benetona", među gastronomima kao središte dobre kapljice i još boljeg zalogaja, a među arhitektama i istoričarima važi za raj u kojem na malom prostoru može da se vidi čitava istorija. Ovaj grad je među turistima veoma popularan, jer mogu da se dive elegantnoj varoši koja odiše šarmom u svakom kutku.

Torino-Venaria Reale-Lago Maggiore

  Torino – glavni grad italijanske regije Pijemont, koji će Vas nenametljivo osvojiti svojom lepotom, otmeno kako to mogu samo nekadašnje prestonice. Torino je grad automobila, čokolade, muzeja, filma, sporta… Jedini način da doživite njegovu slavnu istoriju, sadašnjost i budućnost, mistične ulice i predivnu baroknu arhitekturu jeste da budete deo toga, bar na trenutak.

 

 

Đenova-San Remo-Cinque Terre

 Đenova predstavlja najveću luku u Italiji čije gradsko jezgro je na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine. Jedan od najstarijih italijanskih gradova, grad u kome je rođen Kristofer Kolumbo, danas, pored svojih starina privlači turiste i modernim građevinama (tržnim centrima, pomorskim muzejom sa najpoznatijim akvarijumom u svetu, botaničkom baštom). San Remo – italijanski grad koji se nalazi u blizini francuske granice. Poznat po okolini gde se uzgaja cveće od kog se proizvode najpoznatiji parfemi na svetu. Čuven po muzičkom festivalu, izložbama cveća i jednom od lepših turističkih centara Italije. Cinque terre (pet zemalja) – nacionalni park koji je pod zaštitom UNESCO-a, sastoji se iz pet sela koja se nalaze na obodu Ligurijske rivijere. Do njih je moguće doći jedino vozom ili peške. Nastalo još u XI veku, danas predstavlja jedinstvenu turističku atrakciju, čijem pejzažu nećete odoleti.

San Marino-Ravena-Gradara-Urbino-Ferara-Padova

 San Marino je po veličini treća najmanja republika u Evropi, posle Vatikana i Monaka, smeštena je u istočnom delu Apeninskog poluostrva. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sv. Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela je činila jezgro budućeg grada – San Marina, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301.godine i danas broji oko 32.000 stanovnika.

 

Bolonja-Montekatini-San Điminjano-Siena-Firenca-Piza

 Toskana, regija centralne Italije sa Firencom kao najpoznatijim simbolom, čuvena je po svojim živopisnim pejzažima, bogatom kulturnom nasleđu i velikom uticaju na širenje renesansne kulture i umetnosti širom Evrope. Rodno je mesto italijanske renesanse. Toskana je bila stecište i inspiracija najznačajnijih umetnika: Petrarke, Dantea, Botičelija, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija…Osim po kulturno – istorijskom nasleđu, Toskana je poznata i po kulinarstvu i vinogorju u kome uspevaju poznate sorte vina kao što je Chianti.

 

Umbrija i Južna Toskana

 Vodimo Vas u najživopisniji i najromantičniji deo Italije – južna Toskana i Umbrija. Obilazak počinjemo južnom Toskanom, idemo najpre u srednjovekovni i renesansni gradić – Montepulciano i dalje nastavljamo do jedne od najlepših banja Italije – Chianciano terme. Putovanje nas dalje vodi do gradića Pienza i Montalcino – dva bisera smeštena izmedju toskanskih brda sa vinogradima i hacijendama. Iz južne Toskane idemo u Umbriju, obilazimo njen glavni grad – Perudju i nakon toga nastavljamo prema gradiću Sv. Franje – Assiziju. U povratku obilazimo etrurski gradić u kome je snimljen čuveni film ,,La vita e bella” – Areco.

 

Pariz-Verona

  VERONA – drugi najveći grad (posle Venecije) u pokrajini Veneto i upravno središte istoimenog okruga Verona. Verona je svetski poznata kao mesto gde se odvija radnja Šekspirove drame Romeo i Julija, u čiju čast je uređeno više mesta u gradu, zbog čega grad nazivaju i „Gradom romantike“. Rimska arena u Veroni iz 1. veka jedna je od najvećih i najbolje očuvanih. Mogla je primiti 22.000 gledalaca, a i danas se koristi za razne priredbe.

PARIZ – „GRAD SVETLOSTI”, najveći i glavni grad Francuske. Leži na reci Seni, kojom  je podeljen na severnu – Desnu obalu i južnu – Levu obalu. Ovo je grad koji svake godine ugosti više miliona turista iz celog sveta što ga svrstava u naposećeniju svetsku turističku destinaciju.To je grad umetnosti i mode i zasluženo važi za jedan od najromantičnijih gradova na svetu…

 

Pages

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer