slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

You are here

Hrvatska leto

Hrvatska

HRVATSKO PRIMORJE
Hrvatska (službeni naziv: Republika Hrvatska) evropska je država, geografski smeštena na prelazu iz Srednje u Jugoistočnu Evropu. Hrvatska se graniči na severu sa Slovenijom i Mađarskom, na istoku sa Srbijom, na jugu i istoku s Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom. S Italijom ima morsku granicu. Tokom hrvatske istorije najznačajniji kulturni uticaji dolazili su iz srednjoevropskog i sredozemnog kulturnog kruga.
POREČ
 POREČ je još jedan od istarskih gradića duge tradicije, tačnije 2000 godina. Smestio se na zapadnoj obali Istre, između reke Mirne na severu i Vrsara na jugu, u jednoj uvali naspram ostrva Sv.Nikola.
 

 

 

 

 

 

MEDULIN
 MEDULIN - Nekada selo poljoprivrednika i ribara, danas spada među najbolje predstavnike istarskog turizma i jedno je od dvadesetak najpoznatijih imena na Jadranu. Medulin, mesto u kome svaki posetilac moze naći pravu oazu mira i tišini.
 

 

 

 

 

ROVINJ
 ROVINJ - U prošlosti ribarsko naselje i ribarska luka, Rovinj je i danas zadržao snažan duh ribarstva, gde na obali, u samom centru Rovinja i danas vidimo mnogobrojne ribarske brodove i brodice.
 

 

 

 

 

 

UMAG
 Umag, prvi grad na ulasku u Istru sa severa osvaja svojim šarmom, raznolikošću i bogatstvom ponude. Umag je gradić koji kroz 45 km obale i zanimljivo zaleđe sadrži sve posebnosti čitave regije.
 

 

 

 

 

 

NOVIGRAD
 Novigrad je malo mesto na severozapadu Istre, nastalo još u rimsko doba. Stari deo grada, opasan zidinama kao i njegov noviji deo smešteni su na malom poluostrvu, na severnoj strani ulaza u prostrani zaliv luke.
 

 

 

 

 

 

 

BRAČ
 Brač je najveće ostrvo u Dalmaciji i jedan od najvećih u Jadranskom moru. Nalazi se između Splita i ostrva Hvara. Brač je u svetu postao poznat po belom bračkom kamenu…
 

 

 

 

 

 

VRSAR
 Vrsar vremenom se razvio u savremeno letovalište s mnogobrojnim sadržajima za sport, zabavu i rekreaciju.Vrsar je mesto udaljeno 9 km od Poreča, ispred kojeg se pruža jedan od najljepših arhipelaga sa 18 nenaseljenih ostrva. Ovo nekada mirno mesto, vremenom se razvilo u savremeno letovalište s mnogobrojnim sadržajima za sport, zabavu i rekreaciju.
 

 

 

 

 

OPATIJA
 Zaklonjena od jakih vetrova, Opatija se nalazi u Kvarnerskom zalivu, u kojem se Mediteran najdublje useca u kopno srednje Evrope. Povezana autoputem od Beograda je udaljena 580 km, a od Rijeke 15 km. Ukrašavaju je parkovi, hortikulturni spomenici, Angiolina i Sv. Jakova u kojem se uzgaja i japanska kamelija koja je vremenom postala simbol Opatije. Izuzetno zanimljiva arhitektura, brojni restorani, kafići, predivni hoteli kao i šetalište dugo 12 km čine ovo mesto privlačnim za hiljade turista iz svih krajeva sveta i to preko cele godine.
 

 

 

 

MALI LOŠINJ
 Prema legendi iz mita o Argonautima, nakon uspešnog osvajanja zlatnog runa, ovde su utočište pronašli Jazon i Medeja bežeći pred Apsirtom, Medejinim bratom. Apsirt ih je ipak pronašao, ali je upao u zamku koju mu je spremila Medeja – bio je raskomadan i bačen u more. Tako su nastala brojna ostrvca koja okružuju Cres i Lošinj. Njegova blaga klima, bujna vegetacija i čist vazduh privlače veliki broj turista tako da je danas Lošinj jedno od najposećenijih ostrva Jadrana. Veća mesta na ostrvu su Veliki Lošinj i Mali Lošinj, koji je ujedno i najveće mesto i luka jadranskih ostrva. Staro jezgro grada Lošinja priča o burnoj prošlosti i velikim kulturama koje su ovde ostavile svoj trag. Kamenite ulice, Eufrazijeva bazilika, istarska kuhinja, mnogobrojni hoteli i novoizgrađeni wellness centri čine ovo mesto najpoznatijim, najatraktivnijim i najlepšim turističkim centrom severnog Jadrana. Prelepe lagune, sa kristalno čistom vodom zadovoljiće želje i najprobirljivijih gostiju.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer