slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

You are here

Solunska regija

Grčka Solunska regija

ASPROVALTA
Letovalište se nalazi neposredno na obali severnog dela zaliva Strimonikos, u regiji Soluna, udaljeno od ovog grada oko 80 km. Od atraktivnog prirodnog ambijenta i odlične povezanosti dobrim putevima, preko brojnih smeštajnih kapaciteta, restorana, taverni, klubova i kafeterija, pa sve do prodavnica, marketa, banaka i apoteka – stiču se razlozi za ocenu da Asprovalta sa pravom spada u najpopularnija letovališta severne Grčke.

Lepo uređene ulice, šetališta sa drvoredima, česte kulturne i zabavne manifestacije tokom celog leta kao i gostoljubivost meštana mogu opravdati očekivanja svakog gosta i omogućiti dobar odmor na „zlatnim” plažama uz kristalno čisto more. Promenadom se lako i brzo stiže do obližnje Nea Vrasne, a tu je i puno sadržaja za zabavu, razonodu i sportske aktivnosti. Ne treba propustiti posetu manastiru Sv. Georgija (XIII vek), a nisu daleko ni antička Stagira i Amfipolis.

 Asprovalta

Asprovalta je kombinacija svega što može interesovati svakog posetioca: zlatne peščane plaže, kristalno čisto more, planina, jezero, magičan pogled na egejsko more i mnoga arheološka nalazišta. Pripada opštini Svetog Đorđa i oblasti Soluna. Obala ovog modernog turističkog gradića godinama je nagrađivana plavom zastavom Evropske unije. Savršeno sređena plaža i usluga u samom gradu, zabava i smeštaj u brižljivo izabranim vilama, kulturne manifestacije koje organizuju meštani, privućiće i one najprobirljivije.

 

 

 

 

 

 

VRASNA
 Vrasna je letovalište koje nalazi se izmedju Stavrosa i Apsrovalte a koje se poslednjih godina ubrzano razvija. Ovo mesto je opšte poznato kao porodično mesto, pa se na taj način i promoviše. Malo i idealno mesto za opuštanje i odmor, daleko od gradske gužve .

 

 

 

 

STAVROS
 Stavros se nalazi u zalivu Strimonikos, na 70 km od Soluna. Kristalno čisto more, predivne peščane plaže nagradjene – Plavom zastavicom koju dodeljuje Evropska unija, duž obale velika šuma, prelepi park platana koji i u najvrelijim danima pruža prijatnu hladovinu. Mesto krije za svakoga po nešto. Za ljubitelje mirnijeg porodičnog odmora, mesto nudi brojne sadržaje od lepih šetališta, brojnih taverni, kafića i restorana do brojnih parkića, luna park-a, i drugih zanimljivosti za najmladje.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer