slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

You are here

Ujedinjeni Arapski Emirati

Zahvaljujući rezervama nafte

stanovnici Ujedinjenih arapskih emirata (UAE) su od pirata i presretača britanskih brodova u Persijskom zalivu danas postali žitelji jedne od najbogatijih zemalja sveta. Iako se ono meri u bilionima dolara, i bez obzira na to što se ovde može videti sve najmodernije i najskuplje što postoji, UAE su apsolutna monarhija gde zemljom vlada jedna porodica, a strogi šerijatski zakoni diktiraju način života.

Zakoračite u ono što nas čeka već sutra. Doživite čaroliju arapskog sveta, otputujte u Dubai... Uživajte u gradu kontrasta, blistavoj metropoli Persijskog zaliva fascinantne orijentalne gostoprimljivosti. Uostalom, nigde kao u Dubaiju nećete doživeti tako uzbudljiv spoj tradicije i modernog. Brojni luksuzni hotelski kompleksi, na korak od peskovitih plaža od kojih je najlepša ona s imenom Džumeira, zadiviće vas nestvarnim enterijerima i bogatstvom sadržaja. Za kupoholičare Dubai je „banja“ u kojoj se šoping groznica više nego uspešno leči jednako u tradicionalnim sukovima kao i modernim tržnim centrima. Apsolutno ekskluzivni Dubai, ali i sve u Ujedinjenim Arpaskim Emiratima, odiše bogatstvom i futurističkom formom. U ovom svetu ima mesta i za Vas ukoliko se odlučiti da u aranžmanu Kon Tikija, pre drugih, zakoračite u ono što sve nas čeka već sutra...

 

Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE). Sa 1,5 miliona stanovnika predstavlja jedan od najmodernijih metropola  na svetu, sedište je najvećih svetski naftnih kompanija i amasada. Grad je prepun parkova, zelenih bulevara i svojom sofisticiranom arhitekturom, bulevarima, luksuznom lancima hotela, sigurno će vas  ostavlti   bez daha. Jezgro Abu Dhabija leži na ostrvu klinastog oblika i povezano je sa kopnom mostovima Maqta i Musaffah. Šetaliste Cornich koje se prostire duž prelepe obale, daje posebnu draz ovom gradu. Abu Dhabi nudi turistima kulturne i istorijske znamenitosti, među kojima prednjači zlatno bela džamija Sheikh Zayed, zatim Khalifa park koji ima sopstveni akvarijum, muzej, voz i vrtove. Osim ronjenja, noćnih šetnji, opuštanjima u najboljim spa centrima, šopinzima po molovima i tradicionalnim zlatarskim sukovima; odlična klima sa prosečnom temperaturom (od juna do septembra) oko 35 stepeni i netaknute plaže u konbinaciji sa karakterističnim arapskim gostoprimstvom, daju za pravo ovom prelepom gradu da stekne epitet omiljenog letovališta.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer